Jouw diëtist

Mijn naam is Martine van Bokhoven-Daamen, ik ben woonachtig in Bergeijk, getrouwd en moeder van drie dochters. In 2003 ben ik als diëtist afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na bijna elf jaar gewerkt te hebben als thuiszorg diëtist was het tijd voor een nieuwe uitdaging en medio 2015 ben ik gestart met mijn eigen praktijk. Ik ben een allround diëtist met ervaring bij diverse ziektebeelden en patiëntengroepen. Je kunt bij mij dan ook terecht met zeer uiteenlopende voedingsvragen.

Ik oefen mijn vak dagelijks met veel plezier en enthousiasme uit. Vooral het persoonlijk contact en de diversiteit aan mensen draagt daartoe bij. Ik zie het telkens weer als een uitdaging om mijn cliënten te coachen en begeleiden naar hun doel. Aandacht voor de persoon achter het eetpatroon maakt mijn werk extra interessant.

Omdat ik tijdens mijn spreekuur merkte dat een gedeelte van mijn cliënten niet geholpen leek met alleen voedings- of dieetadviezen, heb ik mij de afgelopen jaren verder verdiept in de psychologische kant van voeding en eetgedrag. Ik heb daarvoor diverse scholingen gevolgd onder andere de post HBO scholing Behandeling van eetstoornissen voor diëtisten, de cursus Psychische begeleiding bij eet- en gewichtsproblemen en de workshop Emotiemanagement bij over- eetstoornissen.

Ik zie op mijn spreekuur regelmatig mensen met overgewicht of obesitas in combinatie met emotie- eten (stresseten), ongeremd eten en/of eetbuien. Om deze mensen beter te kunnen begeleiden heb ik in 2014 de scholing Cognitieve Gedragstherapie voor diëtisten gevolgd. Uit onderzoek is gebleken dat Cognitieve Gedragstherapie de meest effectieve therapie is bij dergelijk verstoord eetgedrag.

Kwaliteit

Het blijven werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling en verbetering van de kwaliteit van zorg voor mijn cliënten vind ik erg belangrijk. Ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Deze kwaliteitsregistratie geeft aan dat ik voldoe aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen Individuele Gezondheidszorg) en dat ik over actuele kennis en ervaring beschik. Meer informatie vind je op kwaliteitsregisterparamedici.nl.

Diëtist

De titel diëtist is wettelijk beschermd. Alleen een zorgprofessional die de vierjarige HBO opleiding Voeding&Diëtetiek heeft afgerond mag deze titel voeren.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD).